Пошук по сайту:

49 років тому футболісти «Динамо» здобули свій перший Кубок кубків

49 років тому футболісти «Динамо» здобули свій перший Кубок кубків
49 років тому футболісти «Динамо» здобули свій перший Кубок кубків

14 травня 1975 року на полі стадіону «Санкт-Якоб» у Базелі київське «Динамо» уперше у своїй історії грало у фіналі європейського турніру - Кубка володарів кубків.

Як нагадує офіційний сайт динамівців, підопічні Валерія Лобановського упевнено перемогли угорський «Ференцварош» - 3:0. Голи: Голами відзначилися Володимир Онищенко (18-та і 39-та хвилини) та Олег Блохін (67).

Для того, аби дістатися вирішального поєдинку, наша команда подолала чотири раунди.

«Динамо» розпочало виступ із протистояння з болгарським ЦСКА, який кияни здолали з мінімальним рахунком і вдома (1:0), і на виїзді (1:0). Далі були дві гри з німецьким «Айнтрахтом» із Франкфурта-на-Майні (3:2 на виїзді та 2:1 удома), не менш напружені поєдинки з турецьким «Бурсаспором» (1:0 на виїзді, 2:0 удома) та подолання бар’єру у вигляді голландського ПСВ з Ейндховена (3:0 удома та 1:2 на виїзді).

Ось що написала після гри швейцарська газета «Ля Сьюїсс»: «Одна команда була на полі в цьому матчі й показала гру, яку швейцарці давно вже не бачили. З такою грою, що була представлена нашим глядачам динамівцями в середу, важко назвати клуб, який зміг би того дня встояти проти них».

Склад «Динамо» у фінальному поєдинку: Євген Рудаков, Анатолій Коньков, Стефан Решко, Михайло Фоменко, Вітор Матвієнко, Володимир Трошкін, Володимир Мунтян, Віктор Колотов, Володимир Онищенко, Леонід Буряк, Олег Блохін.

Читайте по темі: Євро-2024: визначилися всі учасники 1/4 фіналу турніру

Коментарі:

comments powered by Disqus