Пошук по сайту:

МОК проголосував за створення Олімпійських ігор з кіберспорту

МОК проголосував за створення Олімпійських ігор з кіберспорту
МОК проголосував за створення Олімпійських ігор з кіберспорту

Міжнародний олімпійський комітет одноголосно проголосував за створення перших в історії Олімпійських ігор з кіберспорту.

Про це повідомляється на сайті МОК.

"Це справді нова ера для МОК. Ми не відстаємо від цифрової революції. Кіберспортивна спільнота, представлена в нашій Комісії з кіберспорту, з ентузіазмом підтримала цю ініціативу. Це ще один доказ привабливості олімпійського бренду та цінностей, які він відстоює серед молоді", – зазначив президент комітету Томас Бах.

Після свого рішення МОК розпочне обирати міста, час та місця проведення змагань, а також - титулів, які будуть розігруватись, процесу кваліфікації для гравців та інше. 

Перші змагання відбудуться у 2025 році в Саудівській Аравії.

Читайте по темі: Мер Парижа Анн Ідальго хоче залишити олімпійські кільця на Ейфелевій вежі

Спеціальна комісія уже розробила проєкт, який "враховуватиме інтереси кіберспортивної спільноти, поважаючи при цьому олімпійські цінності". Це, зокрема, стосується назв ігор у програмі та ідеї просування гендерної рівності та взаємодії з молодою аудиторією, яка захоплюється кіберспортом.

Також МОК займеться створення окремої спеціальної структури в межах комітету і буде застосовувати інший підхід до фінансування та організації цих ігор, враховуючи їх особливість.

Першими партнерами організації стануть міжнародні федерації, які вже займаються електронною версією свого виду спорту, і які розглядаються для включення в Олімпійські ігри з кіберспорту. Окрім цього, до співпраці залучать Національні олімпійські комітети, які включають кіберспорт у свою діяльність.

Коментарі:

comments powered by Disqus