Пошук по сайту:

Беленюк сенсаційно програв у півфіналі Олімпіади-2024

Беленюк сенсаційно програв у півфіналі Олімпіади-2024
Беленюк сенсаційно програв у півфіналі Олімпіади-2024

Знаменитий український борець Жан Беленюк не вийшов у фінал у змаганнях з греко-римської боротьби Олімпіади-2024. У ваговій категорії до 87 кг 33-річний киянин програв півфінальний бій у іранця Аліреза Мохмадіпіані.

Бій розпочався без сумбуру та зайвих рухів, через що рефері зробив попередження обом суперникам. Беленюк першим заробив бал, а за тим ще й два заробив із партеру, вдало провівши ефектний прийом – 3:0.

Іранський борець нічого не міг продемонструвати у стійці, при цьому українець працював першим номером.

Читайте по темі: Франція заявила про три спроби терактів під час Олімпіади

173573_1.mp4

У другій половині Беленюк програв бал, а потім пропустив переворот, який приніс супернику ще два очки і вже наш співвітчизник опинився в ролі того, хто програє.

Залишалося 2 хвилини, за які Жанові нічого не вдалося вдіяти.

Беленюк сенсаційно програв у півфіналі Олімпіади-2024. Відео eiqkiqkuiquuhab

Коментуючи поразку, український чемпіон не зміг підібрати слів.

"Не знаю, що було ключовим, чесно кажучи, просто була допущена мною помилка, а на такому рівні такі помилки рідко коли вибачаються. Десь чогось не вистачило, можливо, і вік, але насправді непогано вів сутичку, однак пропустив атаку в партері, на жаль", – сказав Беленюк.

Сутичка за "бронзу" відбудеться у четвер, 8 серпня. Це буде 10 поєдинок на килимі B.

Жан Беленюк народився у Києві. Його батько, громадянин Руанди, згодом (1994 р.) загинув внаслідок військового перевороту в ході громадянської війни на батьківщині. Виховувався мамою українкою. Боротьбою зайнявся 2000 року.

2010 року став срібним призером чемпіонату світу серед юніорів. У 2011 році став чемпіоном Європи серед юніорів та бронзовим призером чемпіонату світу з греко-римської боротьби серед юніорів.

10 вересня 2015 року, перемігши у фіналі чемпіонату світу з боротьби чемпіона Азії Рустама Ассакалова з Узбекистану з рахунком 6:0, став чемпіоном світу у ваговій категорії до 85 кг. 15 серпня 2016 року став срібним призером літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро у ваговій категорії до 85 кг, програвши у фіналі росіянину Давіту Чакветадзе.

Читайте по темі: В РФ влаштували істерику після позбавлення Росії 1-го місця у заліку Олімпіади-2014

У 2021 році виграв золото на Олімпійських іграх у Токіо у категорії до 87 кг. Це золото стало єдиним для збірної України на змаганнях у Японії.

Коментарі:

comments powered by Disqus